IZVRSNI REZULTATI

U 2021. godini na Kvarneru ostvareno 80% noćenja iz rekordne 2019. godine

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Tijekom 2021. godine na Kvarneru je ostvareno 2,35 milijuna dolazaka i 15,2 milijuna noćenja, što je 80% ostvarenih noćenja u usporedbi s rekordnom 2019. godinom te 38% više noćenja u odnosu na 2020. godinu

Turistički su to rezultati koje su na konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavili župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Gosti iz susjednih zemalja ostali su vjerni Kvarneru kao svojoj najbližoj destinaciji, posebice iz Njemačke koji su ostvarili gotovo isti broj noćenja kao 2019. godine. Slijede domaći gosti, zatim gosti iz Slovenije te Austrije.

Najposjećenije subregije su bile otok Krk, Cresko-lošinjski otoci, Crikveničko-vinodolska rivijera i otok Rab. Gorski kotar se ističe kao jedino područje s gotovo jednakim brojem noćenja kao i 2019. godine. Najtraženiji je bio privatni smještaj, potom kampovi, zatim hoteli, a najbolje rezultate zabilježili su objekti s 5 zvjezdica.

„Turistički rezultati Kvarnera u uvjetima korone su vrlo dobri. Ostvarili smo 80% noćenja iz rekordne 2019. godine. Pokazali smo da je upravo struktura smještaja – privatni smještaj koji je ostvario najbolju popunjenost, potom kampovi zatim hoteli, omogućila turizam u vremenu korone. Gosti dolaze na destinaciju gdje se osjećaju sigurno i imaju svoj mir što pokazuje vitalnost našeg turizma i sinergiju s kvalitetnim turističkim proizvodima. Također, prilagodio se i naš zdravstveni sustav i dao potporu turističkoj priči“, rekao je župan Komadina i zahvalio se svim turističkim djelatnicima koji su zaslužni za ovako dobre pokazatelje i ostvarene turističke prihode naše Županije, ali i Hrvatske.

„Od faktora koji su utjecali na ovako dobre rezultate prije svega je činjenica da je Hrvatska općenito uspjela očuvati status jedne od najsigurnijih destinacija Mediterana i samim time, čim su mnoge europske zemlje krenule s popuštanjem mjera, postali smo visoko pozicionirana destinacija za odmor. Također, na uspjeh Kvarnera zasigurno je utjecala i kvalitetna suradnja na razini destinacije koja je uvelike doprinijela ovako dobrim rezultatima. Zato još jednom veliko hvala svima – turističkim i zdravstvenim djelatnicima, javnim službama iz domene sigurnosti, gospodarstvu, ali i građanima“, rekla je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Kako je istaknuto, Kvarner bilježi i iznimnu posezonu u kojoj je ostvareno 90% noćenja iz 2019. godine, dok je predsezonu ipak očekivano obilježio pad prometa. U ukupni broj noćenja i dolazaka na Kvarneru treba pribojiti i gotovo 23 tisuća dolazaka i nešto preko 155 tisuće noćenja ostvarenih u nautičkom prometu dok su božićni i novogodišnji blagdani postigli čak 20% bolje rezutate od najava i očekivanja hotelijera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari