U AKCIJI „I TI TO MOŽEŠ!“: Boćaru Ademiru Fazlliju uručena sportska invalidska kolica

Foto: Grad Rijeka

Kolica je Ademiru Fazlliju, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac uručio Dean Caput, predsjednik Udruge za promicanje hrvatskog sporta „Hrvatska reprezentacija“

Kroz program „I Ti to možeš!“ Udruge za promicanje hrvatskog sporta „Hrvatska reprezentacija“, na prigodnoj svečanosti održanoj u u prostoru Centra za rehabilitaciju Rijeka, Podružnica Pulac, sportašu Ademiru Fazlliju uručena su sportska invalidska kolica, prenose mrežne sranice Grada Rijeke.

Udruga „Hrvatska reprezentacija“ pokrenula program pod nazivom „I Ti to možeš!“ koji sadrži konkretne i proaktivne aktivnosti – projekte koji za cilj imaju poticanje djece i mladih na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom s posebnim naglaskom na potrebama djece i mladih s raznim oblicima invaliditeta.

U sklopu programa tijekom 2016. godine provodit će se akcija „21 kolica za sport“ kojom bi se osigurala 21 sportska invalidska kolica za 21 mladu osobu s invaliditetom koja se bavi sportom u svim hrvatskim županijama, kako bi se i takva djeca i mladi još aktivnije uključili u sport i sportske aktivnosti i postizali bolje rezultate na natjecanjima.

Projekt i rad Udruge podržava i Grad Rijeka, pa su na svečanosti uručenja sportskih invalidskih kolica nazočili zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić i pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat.

kolica2

Kolica je Ademiru Fazlliju uručio Dean Caput, predsjednik Udruge za promicanje hrvatskog sporta „Hrvatska reprezentacija“ koji je ujedno predstavio rad Udruge te portal www.hrvatskareprezentacija.hr. Portal objavljuje sve aktualne vijesti i razne novinarske tekstove iz područja hrvatskog sporta, a volonterski ga održavaju suradnici-novinari. Portal je za svoj rad dobio priznanja i podrške Hrvatskog olimpijskog odbora te brojnih nacionalnih sportskih saveza, sportskih saveza osoba s invaliditetom kao i Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Rad portala i Udruge podržavaju i sportski klubovi i udruge te sportaši pojedinci. Danas su mladog Ademira Fazllija podržali nogometaš NK Rijeke Ivan Močinić i bivši vratar NK Rijeke Ivan Mance.

U prigodnom sudjelovali su Damir Badurina i Zbor „Prijatelji“ Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Program „I Ti to možeš!“ za krajnji cilj ima utjecati na opći rast i razvoj djece i mladih, osobito djece i mladih s invaliditetom te njihovo poticanje na bavljenje sportom. Današnja manifestacija ujedno je bila najava aktivnosti koje će se tijekom ove godine provoditi kroz hvalevrijedan program “I Ti to možeš!”, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari