U ambulanti Doma zdravlja na Kampusu otvorena i sportska ambulanta

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Sportska ambulanta na ovoj lokaciji započela je s radom početkom tjedna a radit će svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni

Zamjenik župana Marko Boras Mandić, prorektor za znanost i umjetnost Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič predstavili su novu zdravstvenu uslugu u sklopu Ambulante Doma zdravlja PGŽ na Kampusu, tzv. Studentske ambulante

Sportska ambulanta na ovoj lokaciji započela je s radom  3. veljače, a raditi će  svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni. Ukoliko se ukaže potreba može se uvesti još jedan termin (treći ponedjeljak u mjesecu u poslijepodnevnoj smjeni).

Foto: PGŽ

Prostor ambulante prilagođen je i za pristup sportaša s invaliditetom što je istaknuo zamjenik župana Marko Boras Mandić.

“Potreba ovakvog oblika ambulante pokazala se prvenstveno zbog dostupnosti cijele populacije, te kako bi osobe s invaliditetom mogle imati pristup usluzi koja prije nije bila moguća u Dvorani mladosti zbog pristupa”, rekao je Boras Mandić.

O gradnji buduće dvorane u sklopu Kampusa u kojoj bi također bila ambulanta zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je kako bi se time usluga podignula na još jednu razinu više.

Istaknuo je kako je ovaj projekt još jedan dokaz kako je Primorsko-goranska županije najbolja u Hrvatskoj, izuzev Grada Zagreba po izdvajanju sredstava za sport.

Inače, sportska ambulanta u Dvorani mladosti na Trsatu (ambulanta medicine rada i sporta) dio je projekta Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, u okviru kojega medicinski tim Doma zdravlja PGŽ unazad 2 godine pružaju obvezne preglede za mlade sportaše iz klubova s područja Rijeke i županije uz dogovoru sa Sportskim savezom i Zajednicom sportova PGŽ.

Osnovana je s ciljem da se registriranim sportašima klubova s područja Grada Rijeke i ostalih dijelova Primorsko-goranske županije omogući kontinuirano utvrđivanje opće zdravstvene sposobnosti od strane renomirane zdravstvene ustanove bez plaćanja naknade. Tijekom 2019. godine 2.188 sportaša je koristilo usluge Sportske ambulante iz najrazličitijih sportskih disciplina.

Primorsko-goranska županija sufinancirala je program Sportske ambulante od početka rada sa 460.552,13 kuna

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari