PGŽ VODEĆI PARTNER

U Kašetici primorsko-goranskoj predstavljen projekt AdriPromTour

Resorni pročelnici Sonja Šišić i Mladen Brajan predstavili su javnosti projekt “AdriPromTour” kojeg Primorsko-goranska županija kao vodeći partner provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020.

Kroz zajedničku i koordiniranu provedbu aktivnosti Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj te kulturu, sport i tehničku kulturu, cilj je dodatno promovirati pomorsku i kulturnu baštinu Primorsko-goranske županije valorizirane kroz projekte “Arca Adriatica”, odnosno “Hercultour”.

„Kroz projekt ArcaAdriatica smo opremili interpretacijski centar u Malinskoj i obnovili osam barki. On je nastavak dva uspješna projekta Mala barka 1 i Mala barka 2 kroz koje smo uz obnovu pomorske baštine i uredili interpretacijske centre na Krku, Malom Lošinju i u Mošćeničkoj Dragi. Sada ih zajednički s Upravnim odjelom za kulturu, sport i tehničku kulturu promoviramo kroz AdriPromTour“, izjavio je pročelnik Brajan.

„U projekt “AdriPromTour” smo ušli s naslijeđem projekta “Hercultour” koji je bio uvod u realizaciju Kulturno-turističke rute “Putovima Frankopana”, a u okviru kojeg smo uredili posjetiteljski centar u Kraljevici. Nastavljamo s misijom što više promovirati i u turističku ponudu uključiti “Putovima Frankopana”. Naš upravni odjel će obavljati promidžbene aktivnosti, pripremamo čitav niz edukativnih i promotivnih radionica, kao i prigodni program“, izjavila je pročelnica Sonja Šišić.

Projekt AdriPromTour je službeno započeo s provedbom u lipnju 2022. i trajat će do lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 590 tisuća eura. Udio Primorsko-goranske županije u ukupnom budžetu je 120 tisuća eura od kojih je 85 posto osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt zajednički provodi osam partnera, četiri iz Hrvatske i četiri iz Italije: Primorsko-goranska županija kao vodeći partner, općine Cervia i Cesenatico, Sveučilište Marche, Europe Point of Teramo Consortium, Grad Kaštela, Šibensko-kninska županija te Sveučilište Juraj Dobrila iz Pule.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari