Bribirski prisnac je slana delicija, spoj brašna, jaja, masti, šunke ili pancete, mladog sira i mladog luka
Bribirski prisnac tradicionalno je uskrsno jelo i delicija Vinodolskog kraja.
“Još od Frankopana, i prije se taj prisnac radio samo za Uskrs. Međutim danas se ta delicija, taj bribirski prisnac, peče u svim prigodama.Je li rođenje, je li vjenčanje, krstitke, različiti domjenci, jednostavno služi se kod svih prigoda jer je stvarno dobar.“, rekla je Biserka Lončarić, predsjednica KUD-a Bribir za Kanal Ri.
A služio se i u Bribiru na Uskrsni ponedjeljak, na prvom Festivalu bribirskog prisnaca.
Bribirski prisnac je slana delicija, spoj brašna, jaja, masti, šunke ili pancete, mladog sira i mladog luka, donosi Kanal Ri.
Okupljeni posjetitelji mogli su ih kušati kod raznih izlagača. Kako je bilo, pogledajte u videoprilogu!