TRADICIONALNO JELO

Video | U Bribiru održan 1. Festival bribirskog prisnaca: Pogledajte u čemu je tajna ove originalne delicije!

Bribirski prisnac je slana delicija, spoj brašna, jaja, masti, šunke ili pancete, mladog sira i mladog luka

Bribirski prisnac tradicionalno je uskrsno jelo i delicija Vinodolskog kraja.

“Još od Frankopana, i prije se taj prisnac radio samo za Uskrs. Međutim danas se ta delicija, taj bribirski prisnac, peče u svim prigodama.Je li rođenje, je li vjenčanje, krstitke, različiti domjenci, jednostavno služi se kod svih prigoda jer je stvarno dobar.“, rekla je Biserka Lončarić, predsjednica KUD-a Bribir za Kanal Ri.

A služio se i u Bribiru na Uskrsni ponedjeljak, na prvom Festivalu bribirskog prisnaca.

Bribirski prisnac je slana delicija, spoj brašna, jaja, masti, šunke ili pancete, mladog sira i mladog luka, donosi Kanal Ri.

Okupljeni posjetitelji mogli su ih kušati kod raznih izlagača. Kako je bilo, pogledajte u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari