S GUBITKOM OD 4 MILIJUNA DOLARA

U brodogradilištu 3. maj isporučen tanker „Santiago I“ za španjolskog naručitelja

U brodogradilištu 3. maj isporučen je tanker za prijevoz kemikalija i naftnih prerađevina „Santiago I. za španjolskog naručitelja Marflet Marine.

Direktor brodogradilišta Edi Kučan izrazio je zadovoljstvo i ponos što je obavljena primopredaja broda čiji su dovršetak obilježili veliki izazovi u kontekstu situacije s pulskim Uljanikom u kojem je ovaj broj inicijalno trebao biti dovršen.

Radi se brodu čija je ugovorena vrijednost oko 34 milijuna američkih dolara, a s dovršetkom radova je brodogradilište završilo posao s gubitkom od oko 4 milijuna dolara.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Predsjednik Uprave tvrtke naručitelja Carlos Cremades u svom obraćanju okupljenima prisjetio se razdoblja kada je brod njegove tvrtke jedini preostao u tadašnjem pulskom brodogradilištu, budući da su vjerovali u hrvatsku ekspertizu u gradnji brodova te kvalitetu.

Kao važnu vrijednost u suvremenom svijetu istaknuo je lojalnost koju je njegova tvrtka iskazala Hrvatskoj tada, kao što je iskazuje i danas.

Naime, primopredajom broda „Santiago I“ floti tvrtke Marflet Marine priključen je šesti brod koji je izgrađen u hrvatskim brodogradilištima, a plovit će pod ciparskom zastavom.

„Santiago I“ dugačak je gotovo 183 m i nosivosti je 50.000 tona.

Isporuci tankera uime PGŽ prisustvovao je zamjenik župana Vojko Braut.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari