U Čavlima pokrenuta akcija “Pomoć na vrata”. Dostavljat će hranu i lijekove

FOTO: Unsplash/Ilustracija

Općina Čavle i Stožer civilne zaštite Općine Čavle pokrenuli su akciju „Pomoć na vrata” dostave lijekova i osnovnih namirnica osjetljivim skupinama mještana općine

U osjetljive skupine spadaju stariji mještani, mještani narušenog zdravlja, svi koji moraju prolaziti postupak karantene i ostali kojima je onemogućeno ili ograničeno kretanje.

Mještani kojima je potrebna dostava lijekova ili namirnica mogu nazvati Općinu Čavle svaki radni dan između 8:00 i 13:00 sati na jedan od telefona: 208-310 ili 208-305.

Dostava paketa će biti dva puta dnevno: jutarnja dostava (pozivi pristigli do 9:30 sati) i dnevna dostava (pozivi pristigli do 13:00 sati).

Za narudžbu možete koristiti i slijedeći obrazac, kojega možete popunjavati u bilo koje vrijeme, a roba će vam biti dostavljena prvom sljedećom podjelom.

https://forms.gle/TqpVDYdg4GpwdKncA

Kad nazovete, trebate dati svoje osnovne podatke (ime, prezime, adresu i telefon) te naručiti lijekove ili namirnice koje vam je potrebno dostaviti.

Budite realni kod naručivanja namirnica i pokušajte biti u okviru do najviše 200 kuna te naručujte samo stvari koje vam stvarno trebaju.

Narudžba lijekova

Kod narudžbe lijekova budite točni kod naziva lijeka i količine. Ako Vam je naziv lijeka kompliciran imajte staru kutijicu lijeka pri ruci kada nazovete da možete pročitati.

Ako treba platiti participaciju za lijek, recite koliko ona iznosi (može i otprilike).

Narudžba namirnica

Isto vrijedi i kod narudžbe namirnica; ukoliko vam je to bitno, onda specificirajte marku proizvoda, inače će vam se pripremiti proizvod kojeg budu imali u trgovini.

Slaganje namirnica rade trgovine nakon što im mi pošaljemo vaš spisak. Dakle nećete moći dodatno objašnjavati što ste htjeli naručiti i ukoliko u trgovini ne bude proizvoda kojeg ste željeli neće vam se dostaviti.

Zato se držite niže navedenih savjeta:

Prilikom naručivanja proizvoda, ovako opišite proizvode – ne previše detaljno.

Na primjer:

2 kg glatkog brašna

1 boca soka od jabuke

1 kg jabuka

Nemojte naručivati previše detaljno opisane proizvode.

Na primjer:

1 boca Fructalovog soka od jabuke sa 75% udjela voća

20 dkg PIKove mortadele, ona u plavom omotu

1 kg glatkog brašna Čakovečki mlinovi tip 700

Jer se može dogoditi da takvog proizvoda ne bude na stanju i neće vam se dostaviti.

Plaćanje!

Kada volonteri preuzmu vaš paket u trgovini, uz njega će dobiti i račun. Iznos računa će vam se javiti telefonom da možete na vrijeme pripremiti točan iznos novaca. Platit ćete volonterima prilikom preuzimanja paketa.

Nastojte imati točan iznos.

Ako nemate točan iznos novaca, recite volonteru koji iznos imate, da oni mogu unaprijed pripremiti ostatak novca.

Mještani koji su zaraženi ili pod sumnjom da su zaraženi (karantena nakon dolaska iz ugrožene zemlje) u kuverti ispred vrata će ostaviti novac, a volonter će u istu kuvertu ostaviti ostatak novca, te ostaviti namirnice na pragu. Naravno, volonter će biti prisutan kod preuzimanja namirnica i novaca, ali na određenoj udaljenosti, radi vaše i njihove sigurnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari