U ČETVRTAK NA VIŠKOVU: Promocija novog romana Tatjane Udović “Triesduja 2. dio”

U četrtak 3. ožujka s početkom u 18 sati u OŠ “Sv. Matej” na Viškovu održat će se promocija novog romana autorice Tatjane Udović “Triesduja 2. dio”.

Promociji će u svojstvu posebnog gosta nazočiti i Nikola Peršić – „Niki z Koktelsi“, a suorganizator događaja je Udruga za kulturu “Ča?”.

Nakon „Triesduje“ koja je ugledala svjetlo dana 2007. godine, a koja je ujedno bila roman prvijenac mlade riječke spisateljice Tatjane Udović koja je vrlo brzo postala popularna među mladim čitateljima s obzirom da se bavi upravo problematikom mladih, dokumentirajući događaje iz autobusa broj 32 koji prevozi srednjoškolce na liniji između Rijeke i Opatije, uslijedio je nastavak.

Naime, povjerenje čitatelja u prvome romanu zadobiveno je događajima koji su se uistinu dogodili, koji nisu izmišljeni već su temeljeni na iskustvima autorice. Kao što je u prvome romanu opisivana specifična mikrokultura opatijskih srednjoškolaca, ona se opisuje i u drugome, uz dodatak – poigravanje autorice stvarnošću i fikcijom.

U Triesduji 2 neki od likova s autobusne stanice su isti kao i u prethodnom romanu, ali sadržaj donosi nove elemente i nove likove. Neki od novopridošlih stižu iz autoričina stvarnog okruženja, a i čitateljima su poznati iz javnog života: Koktelsi, Šajeta, Alen Vitasović, Mario Lipovšek i drugi. Posebnost je to što stari, postojeći likovi, dobivaju novu dimenziju komunikacije. Oni postaju svjesni postojanja sebe u prvom romanu i mogućnosti komuniciranja sa samom autoricom i njezinim prijateljima. Stoga događaji iz autobusa prerastaju okvire prostora i uvode pogled u intimu likova na jedan drukčiji način.

„…Ovo nije rutinsko ponavljanje još jednog putovanja skupine ljudi Triesdujom iz prvog romana nego nastavak dubinskog zagledanja sudbina, u prenesenom smislu, na putovanju kroz život; a autorica se dotiče pitanja identiteta i raznih problematika koje sve češće zaokupljaju današnje tinejdžere te nudi različita rješenja, ostavljajući odluku njima…“, piše recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat.

Objavljivanje romana potpomogli su Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Grad Kastav, PSIDRA privatna psihološka praksa, Elcon Geraetebau d.o.o., IMA – B&R d.o.o. – Antikvarijat-knjižara Studio, Sika Croatia d.o.o., “METALAC” d.o.o., , Travel Agency ADRIADAY, D4Web, ETEN d.o.o., Ordinacija dent. med. Mirjana Plišić, Kociper Company, Zajednički obrt “Konto”, Aleksandra Drescher Cetina, Miryam baloni i Art film.

naslovna

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari