NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Nove RCC kartice izrađuju se i u poslovnicama EB u Opatiji i na Zametu

Kaos sa zamjenom starih novim Rijeka City karticama odnosno upisom prava na  postojeće kartice ne jenjava – gužve se niti ovih „vršnih“ dana, na prijelazu mjeseca, nimalo ne smanuju što se vidi i po redovima ljudi ispred „Autotrolejeva“ prodajnog mjesta na Jelačićevu trgu

I tako, sada već nekoliko godina nakon pokretanja projekta koji je trebao biti „još jedan razlog zašto volim živjeti u Rijeci“ – kako kaže reklamni slogan za Rijeka City Card – upotreba ovih kartica koje su građanima trebale olakšati život i dalje izaziva probleme i nervozu kod većine korisnika. Odnosno, onih koji u pojedinim etapama uvođenja RCC-a imaju tu sreću da se karticama uopće mogu služiti.

Nedavno smo pisali o tome kako je najnoviji problem vezan uz RCC odnosno korištenje te kartice u svrhu potvrđivanja kupljene karte za vožnju gradskim i prigradskim autobusima u tome što čitači u mnogim autobusima „ne prepoznaju“ karticu kao „napunjenu“ novčanim sredstvima (problem u softveru, kažu u gradskom autobusnom prijvozniku), pa su vozači i kontrolori dobili uputstva da putnike jednostavno propuštaju bez zahtjeva za naknadnom kupnjom vozne karte.

No kako je sutra prvi dan u mjesecu i prestanak važenja kartice za veljaču, jasno je da se na prodajnim mjestima već nekoliko dana stvaraju velike gužve. Dobra vijest je, kako smo obaviješteni iz „Autotroleja“, u tome što se stare RCC kartice mogu zamijeniti novima u poslovnici na Jelačićevom trgu te u poslovnicama Erste banke na Jadranskom trgu, u Opatiji i na Zametu.

Na istim mjestima mogu se i upisati prava vožnje gradskim i prigradskim autobusima za mjesec ožujak za sve one koji već imaju nove kartice, također i na prodajnim mjestima „Autotroleja“ Delta i Opatija.

Prema riječima odgovornih u „Autotroleju“ dosad je oko 23 tisuće građana-korisnika mjesečnih prava za vožnju autobusima riječkoga Autotroleja zamijenilo svoje stare kartice novima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari