BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI!

U četvrtak se na Klinici za tumore KBC-a Rijeka održava Dan otvorenih vrata; Osigurat će se i preventivni pregledi

Foto: Kanal Ri

Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke sutra, četvrtak, 26. listopada, na Klinici za tumore KBC-a Rijeka od 10 do 18 sati održava Dan otvorenih vrata

S brojnim preventivnim i edukativnim aktivnostima, namijenjenih zainteresiranim građanima. Cilj ove akcije je podići svjesnost o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i omogućiti svim zainteresiranim građanima da putem radionica, od tima stručnjaka, dobiju sve relevantne informacije o raku dojke. Za osobe s rizičnim čimbenicima za razvoj bolesti osigurani su termini za mamografski pregled, ultrazvuk dojki i ginekološki pregled.

Rizične čimbenike procijenit će liječnici specijalisti KBC-a Rijeka na radionicama koje će se istoga dana održavati u dnevnom boravku za pacijente Klinike za tumore, u turnusima od 10.00 do 12.00 sati, zatim od 13.00 do 15.00 sati te od 16.00 do 18.00 sati. U suradnji s Klinikom za ginekologiju, ali ukupno i drugim klinikama i zavodima osigurat će se savjetovanja i preventivni pregledi za žene s pozitivnom obiteljskom anamnezom i povišenim rizikom za obolijevanje od nasljednog oblika raka dojke i jajnika. Aktivnosti zajednički realiziraju Klinika za tumore KBC-a Rijeka, Medicinski fakultet u Rijeci, Koordinacija liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHoM) i Udruga Srce za nju.

Udruga Srce za nju koordinira program te volonteri ove udruge do srijede, 25. listopada telefonskim putem primaju narudžbe za preventivne preglede zainteresiranih osoba koje nisu obuhvaćene Nacionalnim screening programom.

Kontakt broj telefona za narudžbe je 095 391 22 42 od 18 do 20 sati.

U okviru Dana otvorenih vrata na Klinici za tumore predviđene su izjave za medije predstavnika organizatora Dana otvorenih vrata – izv. prof. dr. sc. Ivana Mikolašević, predstojnica Klinike za tumore, Katarina Kukolj, Udruga Srce za nju, dr. Cini Tešar, voditeljica tima za tumore dojke Klinike za tumore, Jadranka Šoić Karuza, KoHOM, doc. dr. sc. Petra Valković Zujić, Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, u 11 sati u prostoru dnevnog boravka za pacijente Klinike za tumore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari