UZ TJEDAN CRVENOG KRIŽA

Galerija | U Crveni križ primljeno oko 1500 učenika iz 35 osnovnih škola s područja Rijeke i Riječkog prstena

Povodom Tjedna Crvenog križa kojeg u Rijeci već tradicionalno obilježava gradsko društvo Crvenog križa organiziran je niz aktivnosti na području zaštite i unapređenja zdravlja, zdravstvenog prosvjećivanja, darivanja krvi, socijalne skrbi i humanitarnog odgoja te rada s mladima.

Kao posebno svečan trenutak izdvaja se prijem učenika prvih razreda osnovnih škola u podmladak Hrvatskog Crvenog križa, koji se ove godine održava već 40. put. Tom prilikom u Crveni križ primljeno je oko 1500 učenika iz 35 osnovnih škola s područja gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te općina Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo.

Na svečanosti u potpuno ispunjenoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, zamjenik župana Petar Mamula i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić zaželjeli su okupljenim učenicima mnogo veselja i zadovoljstva tijekom aktivnosti Crvenog križa, a posebno su istaknuli temeljna načela ove organizacije. Riječi humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost, a Mamula i Anić su posebno naglasili solidarnost kao još jednu vrijednost koju valja njegovati.

Crveni križ međunarodna je humanitarna organizacija sa sjedištem u Ženevi koju je utemeljio Henri Dunant 1863. godine. U sustavu Hrvatskog Crvenog križa djeluje 131 županijsko, gradsko i općinsko društvo Crvenoga križa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari