VECKOT HACK FESTIVAL

U subotu u Exportu atraktivan audio-vizualni program i laserske projekcije

U subotu, 3. listopada 2020., u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, nastavlja se Vector Hack festival.

Festival, koji je besplatan za sve posjetitelje, okuplja strane i domaće umjetnike, programere i inženjere koji se bave audio-vizualnom umjetnošću za koju koriste osciloskope i lasere, a ujedno je i prilika za doživljaj audiovizualnih djela koja koriste neobične, analogne i ponekad zastarjele tehnologije.

Od 15 do 18 sati u DeltaLabu (Delta 5, Rijeka) održat će se predavanja i prezentacije The Modulated Path: Ben F. Laposky’s Pioneering Electronic Abstractions, Heinrich Heidersberger: Rhythmograms. 1950’s Vector Graphics before Digital Computers i Visual representations of mechanical harmony.
Predavači su Skooby Laposky, Benjamin Heidersberger, Bernd Rodrian i James Nolan Gandy, a osim uživo, program će se moći pratiti i putem prijenosa na YouTube kanalu Vector Hack festivala.
Istovremeno, u DeltaLabu, moguće je razgledati i izložbu fotografija “INFLUX” Evana Henrya. 

Navečer, od 21 do 23 sata u Exportu na Delti slijede izuzetno atraktivni AV performansi i projekcije, koje je također moguće uživo pratiti i putem YouTube kanala Vector Hack festivala.
Nastupaju:
Alberto Novello, Ivan Marušić Klif, Charles Deluga, Anthony Elliot, Derek Holzer, David Francus, Eric Lennartson, Sofy Yuditskaya i Antti Tenetz.

Ulaz je slobodan na sve programe.

Najavljena događanja organizirana su uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te obvezno nošenje zaštitnih maski za lice u zatvorenom prostoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari