ZA MARIA

U Dražicama otvorena izložba dječjih radova „Petrovski krisi“

Utorak 29. lipnja 2021. godine u 10,30 sati na Trgu mlikarice u Dražicama Udruga Margareta CRO ART Podkilavac, već četvrtu godinu organizirala je manifestaciju „Petrovski krisi“ . Ovu godinu posvećena je dječaku Mariu Tomaiću koji je bio polaznik radionice šest godina a iznenada nas je napustio u prosincu 2020. godine. Naš Mario otišao je anđelima.

Okupili su se roditelji i djeca koje je radi spriječenosti načelnika, ispred Općine Jelenje srdačno pozdravila gospođa Dina Peloza i zaželjela da se još dugo druže u radionicama i okupljaju na izložbama.

VIDEO DANA:

Bez obzira na probleme pandemije COVID 19 i mnogih školskih obveza, on line nastave ili rada u dvije smjene zbog gradnje nove škole, djeca su vrijedno radila i na vrijeme uspjela napraviti radove za izložbu i manifestaciju „Petrovski krisi“ koju održavamo u postavu Turističke zajednice Općine Jelenje – stalnom postavu Margarete Krstić. Djeca su pored crteža napravila kompozicije na platnu kao tapiserije tj. šivali su dugmad puci i dugmad i slova koja su izradili u keramici, vezli štikali cvjetne crteže, leptire, šivali pletenice ispletene od svilenih traka oslikanih bojom za tkaninu, te marame koje su ispleli i sašili na platno. U projektu su sudjelovali Izabela Ban, Lucija i Ana Vukas, Katja Šepčić i Morena Boroe polaznice likovne radionice.

Djeca su čitala stihove iz zbirke Poezija, govor neizrecivog, gospođe Ljiljane Vasilj iz Zagreba, iz kojih se nazire autoričina posvećenost misiji osluškivanja života, ponajprije nutarnjih sfera. Njezin se senzibilitet očituje kroz preplete intimnih i duhovno-refleksivnih tematsko-motivskih preokupacija koje fokusira i osvjetljuje: među njima su zavičaj, život, Ljubav, Bog.

Na kraju je Katja Šepčić pročitala pjesmu koju je napisala i posvetila svojoj majci.

Moja majka

Njene me ruke

Najljepše grle

Čim je pogledam

Radosno meni hrle.

Njezin pogled

Srce mi grije

A najsretnija sam  na svijetu

Kad se moja mati smije.

Njezine oči uvijek me prate

Kud god da  pođem

Jedva čeka da se vrate.

Kad mi je teško

Kad me brige more

Samo je tvoja luka

Moje sigurno more.

Svu ljubav ovog svijeta

Ti si meni dala.

Mogu ti još puno puta reći

Mama, veliko ti HVALA!

Manifestaciju  je sponzorirala Županija primorsko goranska – Ured Županije i Općina Jelenje te im se Margareta od srca zahvaljuje kao i roditeljima i djeci na ustrajnosti.

Izložbu se može pogledati svaki dan cijeli dan, sve do kraja kolovoza jer se nalazi  u staklom zatvorenom prostoru pored Privredne banke u POSTAVU TURISTIČKE ZAJEDNICE OPĆINE JELENJE, Na Trgu mlikarice u Dražicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari