"KAO DOBITAK NA LOTU"

U Gorskom kotaru ovaj grad daje 100.000 kuna obiteljima koje kod njih kupe kuću!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Grad je ove godine započeo i s poticanjem obrađivanja zapuštenih prostora

Vrbovsko već drugu godinu zaredom dodjeljuje 100.000 kuna mladim obiteljima za kupnju nekretnine kako bi potaknuli demografsku obnovu i doseljavanje mladih obitelji. Doniraju sjemenski krumpir i sadnice voća

”Djevojka i ja smo živjeli u kući s mojim roditeljima, bili smo se dvoumili da li ostati živjeti u rodnom Vrbovskom ili odseliti u Rijeku ili neki drugi veći grad. Čuli smo za poticaj koji provodi Grad, na natječaju smo ostvarili sve uvjete i dobili smo bespovratno 100.000 kuna za kupnju prve nekretnine.

To je presudilo da ostanemo živjeti ovdje, a nadam se da ćemo uskoro ovdje zasnovati i svoju obitelj. Za dio iznosa smo digli kredit, ostatak smo dobili od Grada i kupili smo stan kojeg smo već potpuno renovirali. Za nas je ovo kao dobitak na lotu. To je veliki novac i teško ga je zaraditi i kada ti ga netko da, svaka riječ je suvišna”, govori za 24sata Bojan Simunović (32), pohvaljujući mjeru Grada koja je velika pomoć mladima, a koji su se u velikom broju već odselili.

Uz davanje nepovratnih sredstava za kupnju ili uređenje nekretnina, Grad je ove godine započeo i s poticanjem obrađivanja zapuštenih prostora. Naime uslijed pandemije koronavirusa Grad je s ciljem osiguranja samodostatnosti za sve zainteresirane stanovnike u proljeću osmislio projekt pomoći građanima doniranjem sjemenskog krumpira, te sadnice krušaka i jabuka.

Za voćne sadnice se javilo preko 700 obitelji, a za sjemenski krumpir se javilo više od 800 obitelji i svakoj obitelji je podijeljeno 25 kg sjemenskog krumpira sa pripadajućom količinom umjetnog gnojiva i prihrane.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari