ZIMA USRED PROLJEĆA

U Gorskom kotaru pada snijeg, na prometnicama zimski uvjeti, na Kvarneru olujni udari vjetra

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Kako su meteorolozi i najavljivali, preko našeg područja danas poslijepodne i navečer premještati će se hladna fronta uz oštar pad temperature zraka i 5-10 mm kiše.

U gorju je počela snježna mećava koja bi trebala biti prolaznog karaktera, ali…

Gorski kotar, subota 9. 4. 2022 Foto: V. Š.

Situacija u prometu je već pod snažnim utjecajem izmijenjenih vremenskih prilika.

Zabrane na cestama

Zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: -dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; -dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senja i Karlobag-Sveta Marija Magdalena. 

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar- Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te na lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom,dostavna vozila, kombi vozila visine do 1,9 m, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti ), a kolona je u oba smjera oko 2 km .

Fronta donosi snijeg

Iz Istrameta najavljuju kako bi u višem gorskom moglo pasti 5-15 cm snijega, dok nam nakon prolaska fronte i razvedravanja prijeti slab mjestimičan mraz.

Umjeren i jak jugozapadnjak naglo će zamijeniti sjeverac, a zatim i jaka bura koja će prolazno imati olujne udare. Temperatura zraka večeras će se naglo strmoglaviti, ali sa zahladnjenjem slijedi i postupan prestanak kiše.

Svakako valja istaknuti kako je zbog vjetra DHMZ izdao najžešći, crveni stupanj upozorenja za zapadnu obalu Istre i Kvarner. Očekivani udari vjetra penjat će se do 120 km/h na zapadu Istre i čak 140 km/h podno Velebita.

Vrijeme će se brzo smiriti, stoga nas već od nedjelje očekuje pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vrijeme, međutim jutra će biti hladna uz mjestimičan mraz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari