ACI POSTAO SPONZOR SAVEZA

Video | U Ičićima 46 mladih promoviralo daljinsko plivanje na proslavi 40 godina ACI-ja

ACI je postao sponzor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Više u video prilogu!

46 mladih plivača i plivačica daljinskog plivanja plivalo je povodom 40 godina ACI-ja. Revijalna utrka bila je duga kilometar i pol, od Ičića do Ike i natrag.

“Ovo je danas promotivna plivačka utrka u povodu 40 godina ACI-ja s kojim je naš savez potpisao ugovor o sponzorstvu. Mnogima od ovih mladih plivača od 12 do 17 godina bit će ovo prva utrka izvan bazena, u moru, pa će im to biti dragocjeno iskustvo, a uvjeti za plivanje su danas idealni”, rekao je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Dražen Adžić za Kanal Ri.

Uz plivače i plivačice iz PK Kantrida plivali su i njemački plivači iz Plivačkog kluba Regensburg. koji se nalaze na pripremama na bazenu Kantrida pod vodstvom našeg proslavljenog plivača Miloša Miloševića.

“Stupili smo u kontakt s Hrvatskim savezom daljinskog plivanja i njihovi smo generalni sponzori za ovu 2023. godinu. 10 utrka po cijeloj hrvatskoj obali, nazvane su ACI CRO CUP RACE. Tako da ovo tu smo htjeli obilježiti u našoj marini u Ičićima.”, rekao je Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d.

U utrci su sudjelovali plivači mlađih uzrasnih kategorija. Iako događaj nije bio natjecateljskog duha, na prvo je mjesto stigao Antonio Đaković.

“Svidjelo mi se. Meni je ovo bilo prvi put kao daljinsko plivanje na moru i svidjelo mi se. Došao sam prvi, sretan sam, ali više je do familijarstva i da se malo družimo svi skupa.”, prokomentirao je utrku Antonio Đaković iz Plivačkog kluba Kantrida.

“Krenula sam onako malo laganije pa sam malo počela šprintat. Kad sam vidjela da je jedan dečko krenuo prestizat onda sam opet počela ful šprintat. Onda sam bila sretna kad sam vidjela da sam došla prije nekih starijih od mene.”, komentirala je Nika Đurđević iz Plivačkog kluba Kantrida.

Među djevojkama, plivačkim umijećem istaknula ee Amina Kajtaz.

“Zanimljivo iskustvo, lijepo druženje. Lijepo je što sam bila prva u ženskoj konkurenciji. Ukupno, mislim da je ovo moj četvrti maraton tako da nikakvog nekog posebnog iskustva nemam. Ali definitivno ću jedno ljeto otićI na maratone jer stvarno je lijepo druženje i lijepo iskustvo.”, rekla je Amina Kajtaz iz Plivačkog kluba Kantrida.

Mladim domaćim plivačima pridružili su se i strani plivači.

“Bilo je jedno 10-ak plivača iz Njemačke koje je doveo Miloš Milošević. To su isto open water plivači. Open water je sport koji je olimpijski i koji je velikom zamahu.”, otkrio je Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

“Ovo je jedna zaokružena priča ACI-ja koji je prepoznao naše projekte u Savezu i koji nas podržava. Mi od svega srca zahvaljujemo na tom.”, dodao je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja

Ovom utrkom nastavlja se duga tradiciju aktivnog doprinosa lokalnoj zajednici, promicanje aktivnog načina života, te rad lokalnih sportskih klubova i udruga, poručili su organizatori, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari