ŽUPANIJSKI STOŽER

U KBC-u Rijeka preminule još dvije necijepljene osobe od/s COVID-19 bolesti

Photo: ILUSTRACIJA/Armin Durgut/PIXSELL

Danas su u PGŽ 52 novooboljele osobe, a 631 je osoba ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio pa isti iznosi 7783.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 639 uzoraka briseva, što čini udio od 8.14% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

46 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 3 iz Crikveničko- vinodolske regije, 2 s Liburnijskog područja te 1 s otoka Krka.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 33 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 13 mlađim dobnim skupinama, 6 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 5 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 123.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 8 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule još 2 necijepljene osobe od COVID-19 bolesti; 1 sa prebivalištem iz PGŽ.

Tako je 5. epidemijski val pokretan omikron varijantom virusa čiji početak u PGŽ projiciramo od 4.01. do danas odnio 13 života građana PGŽ od kojih su 2 starije osobe sa komorbiditetima bile cijepljene, međutim nisu primile dodatnu tkz. booster dozu.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ; je zbog današnjeg ponovnog pada broja aktivnih slučajeva, te rasta broja hospitaliziranih osoba; u manjem porastu te iznosi 1.58%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari