ŽUPANIJSKI STOŽER

U KBC-u Rijeka preminulo troje ljudi od/S COVID-19 bolesti; Broj novozaraženih gotovo tisuću

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je na području PGŽ 918 novooboljelih a 694 su osobe ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao te iznosi 9441.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3457 uzoraka briseva, što čini udio od 26.55% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

627 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 113 sa Liburnijskog područja, 92 iz GK, 81 iz Crikveničko- vinodolske regije, 3 s otoka Lošinja te 2 s otoka Krka.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 525 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 231 mlađim dobnim skupinama te 62 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se u odnosu na jučer povećao za 4 pacijenata i iznosi 106.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 7 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još troje ljudi, 2 sa prebivalištem u PGŽ te 1 iz Istarske županije.

Tako ukupan broj umrlih osoba u PGŽ tijekom V epidemijskog vala kojeg projiciramo od 4.01. iznosi 22 osoba od čega su njih 6 bile cijepljene, ali nijedna od njih nije primila tkz. booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg ponovnog rasta broja aktivnih slučajeva, ali i manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba sličan jučerašnjem i iznosi 1.12%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari