U 17 SATI

U sklopu „Sveučilišta za 3. dob“ u srijedu online predavanje pod nazivom „Kriptovalute“

U sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja „Sveučilište za 3. dob“ u srijedu, 26. siječnja u 17 sati održat će se online predavanje pod nazivom „Kriptovalute“.

Predavanje će održati doc.dr.sc. Ivan Gržeta s Katedre za financije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a bit će održano putem Zoom platforme Sveučilišta za 3. dob. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice (ID: 890 8638 0222, Passcode: 924437).

Kriptovalute, od kojih je svima najpoznatiji Bitcoin predstavljen još davne 2008. godine, nikada nisu bile interesantnije široj javnosti nego što je to slučaj danas. U ovom kratkom predavanju krenut će se od šireg pojma Fintecha, njegovog značenja i što on predstavlja u financijama, prema užem segmentu kriptovaluta. Ukratko će se pojasniti što su kriptovalute, kako funkcioniraju, zašto su zanimljive, kako i gdje se koriste danas, koji potencijali i opasnosti stoje iza njih, te kako svatko može sudjelovati na ovom izuzetno volatilnom tržištu.

VIDEO DANA:

Ivan Gržeta je docent na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Prije ovog posla radio je kao kontrolor rizika u banci u Hrvatskoj. Objavio je više znanstvenih radova u međunarodnim časopisima, kao i znanstvenu knjigu. Njegovi istraživački interesi vezani su uz bankarstvo, upravljanje rizicima i financijsku tehnologiju. Trenutno kao istraživač ili kao voditelj projekta sudjeluje na nekoliko znanstvenih projekata vezanih uz bankarstvo i FinTech.

Sveučilište za 3. dob program je kojeg provodi Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka, a namijenjen je zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji, starijima od 55 godina sa završenom srednjom školom ili višim stupnjem obrazovanja.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Sveučilišta za 3. dob, a mogu se zatražiti i putem maila 3dob@uniri.hr i telefona 051 854-861.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari