U KBC-u Rijeka pripremljen respiracijski centar. Štimac: “Nema novih zaraženih”

PHOTO: Screenshot

Trenutno se čekaju nalazi sedam pacijenata

U KBC-u Rijeka u posljednja dva dana nema novih pacijenata. U KBC-u trenutno je hospitalizirano devet pacijenata, a troje su u izolirani u svojim stanovima.

“Na dnevnoj razini rade se testovi pacijenata koji su pod sumnjom zaraze koronavirusom. Trenutno se čekaju nalazi sedam pacijenata čiji bi se rezultat trebao znati do kraja dana”, kazao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Klinike i zavodi dobili su posebne upute kako postupati ako sumnjaju da se u njihovoj blizini nalazi netko tko bi mogao biti zaražen.

“Prema uputama ministra Beroša pripremljeni su prostori u bolnici koji su specijalizirani za prijem pacijenata koji su pozitivni na koronavirus. U posljednjih tjedan dana ispraznile su se dvije zgrade. Radi se o zgradi Klinike za infektologiju namijenjenu za bolesnike s blažim simptomima te zgradi Klinike za neurologiju koja je pretvorena u respiracijski centar te će eventualno služiti za hospitalizaciju pacijenata s ozbiljnim simptomima zaraze kojih na sreću i dalje nema”, ističe Štimac.

Obavljeni su tehnički radovi kojima je povećan broj respiratora u Klinici za neurologiju. Klinika je dosad imala četiri respiratora, a sada je opremljena s dodatnih 20.

S obzirom na to da KBC Rijeka koordinira Istarsku i Ličko-senjsku županiju Zaklada Adris donirala je respiracijskom centru iznos u vrijednosti 3 milijuna kuna. Dio iznosa donirat će se bolnici u Puli, izvijestio je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari