POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

U KBC-u Rijeka se dozvoljavaju posjeti bolesnicima

Zbog povoljne epidemiološke situacije vezane uz smanjenje broja aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, prema Odluci ministra zdravstva o prestanku važenja Odluke o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi, Krizni stožer KBC-a Rijeka donio je odluku da se dozvoljavaju posjeti bolesnicima.

Prema prijedlogu Povjerenstva za bolničke infekcije, dozvoljava se jedan posjetitelj bolesniku u uobičajenim terminima – radnim danima od 15.30 do 17.30 sati, a vikendima i praznicima od 14 do 17 sati. Posjetitelji su prilikom boravka u bolnici dužni koristiti osobnu zaštitnu opremu i poštivati druge propisane preventivne mjere.

VIDEO DANA:

Na snazi ostaju obaveze ispravnog nošenja medicinskih maski u zdravstvenim ustanovama pa i u KBC-u Rijeka. Odlukom Kriznog stožera ukida se obaveza dokazivanja imunosti COVID potvrdom ili nezaraznosti testiranjem na SARS-CoV2 za pacijente i druge korisnike zdravstvenog sustava, osim u posebnim slučajevima prema procjeni liječnika, indikacijama u bolničkom radu te pri medicinskom postupku u kojem se oslobađa velika količina aerosola.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views