PRVA GODINA MANDATA

Galerija | U Opatiji će se graditi bazen s najljepšim pogledom na Kvarner, poznato je i koliko će otprilike koštati

Gradonačelnik Fernando Kirigin točno je godinu dana na čelnoj funkciji u Gradu Opatiji, a tim povodom sa zamjenicom Kristinom Đukić predstavio je rezultate svoga rada u proteklih 12 mjeseci, ali i projekt izgradnje gradskoga bazena u društvu arhitekta Ivana Brozine te čelnika Vaterpolo kluba Opatija Danijela Premuša i Gabriela Strižića.

– Prošlo je točno godinu dana od stupanja na dužnost gradonačelnika Grada Opatije te je vrijeme za analizu ostvarenog. Mogu reći da je iza nas izazovnih, ali uspješnih 12 mjeseci u kojima smo velik dio najava iz predizbornog programa realizirali, kao i pokrenuli one projekte koji traže dugoročno planiranje i provedbu. Među takvim projektima je izgradnja gradskog bazena, kojim ćemo ostvariti desetljećima željeni cilj pružanja doma za sportaše vodenih sportova, brojnu djecu koja treniraju plivanje i vaterpolo, pružiti prostor za rekreaciju građanima, omogućiti razvoj sportskog turizma ali i zaokružiti – posebice uz novi stadion na čijem se planiranju paralelno radi – opatijsku sportsku infrastrukturu koja će biti na doista vrhunskoj razini, istaknuo je Kirigin.

VIDEO DANA:

Gradonačelnik Kirigin dodao je kako su brojne točke programskog plana već realizirane, dok se na drugima konstantno radi, a zbog dužeg procesa planiranja, njihova se realizacija očekuje u narednim godinama mandata.

– Uz gradski bazen, koji će se graditi u neposrednoj blizini SD Marino Cvetković prema projektu mladog opatijskog arhitekta Ivana Brozine, jedan od prioriteta je rekonstrukcija nogometnog stadiona. U tijeku su pregovori s potencijalnim privatnim partnerom koji bi putem predloženog modela prava gradnje našao interes u projektu rekonstrukcije nogometnog igrališta Opatija. Također se istovremeno intenzivno radi i na rješavanju kompleksnih imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta u Veprincu, rekao je gradonačelnik Kirigin.

Na pitanje novinara je li već sada moguće kalkulirati s konačnom cijenom izgradnje bazena u Opatiji, gradonačelnik Kirigin je ovaj projekt usporedio sa sličnim u Poreču, ističući kako je u ovom trenutku prilično nezahvalno govoriti o konačnoj cijeni bazena u Opatiji – kako zbog trenda neprestanog mijenjanja cijena materijala i rada, tako i zbog neizvjesnosti kakvi nas sve ekonomski trendovi u narednim godinama čekaju u Hrvatskoj i svijetu.

– Ipak, ako već moram istaknuti neku brojku, mogu reći da se vrlo oprezno kalkulira s cijenom novog bazena od nekih 35 milijuna kuna, rekao je Kirigin.

Čelnik Vaterpolo kluba Opatija Danijel Premuš istaknuo je kako je najveća prednost ovog projekta funkcionalnost budućeg opatijskog gradskog bazena.

  • U ovom projektu nema ničeg megalomanskog, budući objekt bit će vrlo ekonomičan i funkcionalan kako bi mogao biti od što veće koristi za sportaše – plivače i vaterpoliste – ali i građane Opatije, istaknuo je Premuš.

Ukoliko svi pripremni radovi budu obavljeni prema projiciranim rokovima, gradonačelnik Kirigin istaknuo je kako bi gradnja bazena mogla započeti u 2024. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari