U Kostreni uskoro počinje izgradnja reciklažnog dvorišta u blizini rafinerije na Urinju

Potpisom ugovora između Općine Kostrena i tvrtke “MIKIĆ” iz Omišlja kao izvođača počeo je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Kostreni vrijedan oko 3,5 milijuna kuna. Realizacija projekta trajat će oko šest mjeseci.

Dakle, od ukupno 3,5 milijuna kuna potrebnih kako bi reciklažno dvorište u Kostreni bilo izgrađeno, nešto više od dva milijuna kuna je bespovratnih iz europskog Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Razliku će dodati Općina iz vlastitih proračunskih sredstava.

Reciklažno dvorište gradi se na parceli od 2.642 m2, a smješteno je uz prilaznu cestu koja vodi od kružnog toka Urinj prema glavnom ulazu u Rafineriju nafte Rijeka.

Na ograđenom platou od 959 m2 nalazit će se 32 spremnika za različite vrste otpada, vaga, uredski kontejner i parkirališni prostor, a ostatak površine bit će uređen kao zelena površina na čijem će obodu biti izveden vatrogasni put spojen na pristupnu cestu.

Osim izgradnje i opremanja dvorišta, projekt obuhvaća informativno-obrazovne aktivnosti te promidžbu projekta što će Općina provoditi u suradnji s Komunalnim društvom Čistoća iz Rijeke, lokalnim obrazovnim institucijama i udrugama, a sve radi informiranja mještana i poticanja na odvojeno odlaganje otpada zbog zdravlja, čistoće, ali i izgleda Kostrene kao turističke destinacije.

Ostvareni iznos bespovratnih europskih sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta predstavlja do sada najveći ostvareni iznos sufinanciranja nekog projekta na koji se Općina Kostrena prijavila, s ponosom ističe načelnik Dražen Vranić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari