MAESTRALNA FOTOGRAFIJA! “Čudovišni” grom udario u lošinjski škver

Noćas su munje parale nebo nad Kvarnerom i Istrom

“Čudovišni” udar groma u lošinjski škver zabilježio je noćas svojim aparatom Sandro Puncet te objavio na društvenim mrežama ovu fantastičnu fotografiju!

Kako je napisao u svojoj objavi na facebooku, od ove munje odnosno udara groma bio je u trenutku snimanja udaljen oko 250 metara. Zasad nemamo saznanja o eventualnim štetama od udara groma na području Lošinja.

Originalna fotografija u punoj veličini (Foto: Sandro Puncet)

Silovit neverin noćas je iznenadio Istru gdje lokalno pala obilna kiša uz olujan vjetar. Na žalost mnogih, neverin je samo “okrznuo” Rijeku i riječku okolicu!

Silovit neverin kojeg glavnina prognostičkih modela nije predvidjela noćas je iznenadio cijelu Istru i Kvarner. Zabilježena je obilna kiša, olujan nalet vjetra, ali i više od 8000 munja u samo 2 sata.

Srećom, grmljavinska linija sporo se približavala obali, tako da su nautičari imali nekoliko sati da se sklone na sigurno, izvijestio je Istramet.

Zapuhao je prolazno jak vjetar, mjestimice s olujnim udarima, uglavnom jugozapadnjak. Mjestimice je u Istri pala i obilna kiša.

Intenzivno sijevanje iz Sv. Ivana od Šterne, video: Petar Radovan

To je samo uvod u promjenu vremena koja stiže u subotu, a koja će vrhunac imati sredinom nedjelje kada su izgledne lokalno obilne količine kiše, jaki neverini i obilje grmljavinske aktivnosti, javlja Istramet.

Foto: Sandro Puncet

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari