'LJUDI SE SNALAZE'

Video | U ljekarnama u Rijeci i okolici vlada nestašica nekih lijekova, evo što kažu liječnici

U Hrvatskoj trenutno nedostaje antibiotika poput Klavocina, upozoravaju iz Hrvatske liječničke komore. Više u video prilogu!

Nestašica vlada i kod lijekova za tlak i kolesterol.

”Što se mene tiče i mojih kolega u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, moram reći da pojedinih lijekova nedostaje. Taj se problem obično premosti ili propisivanjem nekog sličnog lijeka ili lijeka koji je po generici istovjetan tom koji nedostaje pa se pripiše lijek drugog proizvođača.”, rekla je Mirjana Krstić Arbanas, liječnica obiteljske medine za Kanal Ri.

Snalaze se liječnici, ali i građani.

“Naš narod je jako snalažljiv pa se koriste svim mogućim načinima da do lijekova dođu. Primjerice, kada lijek nema jedna ljekarna uvijek se pita magistra ima li lijek netko drugi. Isto tako, nije strano ljudima da obilaze riječki prsten, a neki im šalju i lijekove iz Slavonije. Na sreću, blizu nam je Italija, Slovenija pa nekim ljudima nije problem sjesti u auto ako imaju financijske i tehničke mogućnosti.”, dodala je liječnica Krstić Arbanas.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari