OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ

U marketu Brodokomerca u Dražicama u okviru programa ‘Knjiga na nezgodnim mjestima’ gostovat će poznata književnica

U četvrtak 3. studenog u marketu Brodokomerca u Dražicama (Jelenje) u 18 sati gostuje poznata hrvatska književnica Olja Savičević Ivančević, ujedno i ambasadorica ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

Kroz dinamičnu drugu sezonu družili smo se ispod pothodnika autoceste, ispred kockarnice, na boćariji, na željezničkom kolodvoru, u skladištu Knaufa vrijeme je došlo na vrlo nam drag dućan riječke regije i to u mjestu na rubu Rijeke koje je sinonim za “domaće” poput Dražica. U ugodnoj atmosferi u radno vrijeme dućana sigurni smo da će druženje biti ugodno kao i sva do sada. 

Broj mjesta je ograničen na 20, a prijave su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr

Rođena 16.09.1974. u Splitu. Spisateljica i pjesnikinja, uvrštena u mnoge domaće i međunarodne antologije poezije i proze. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je studirala i na Poslijediplomskom studiju iz književnosti. Književnim radom profesionalno se bavi zadnjih petnaest godina, a osim proze i poezije, piše književne kolumne, dramske tekstove za djecu i mlade te vodi radionice kreativnog pisanja.

Knjige su joj prevedene na jedanaest svjetskih jezika, objavljene u trinaest zemalja u Europi te u SAD-u. Pojedinačne pjesme i priče prevedene su i objavljene na tridesetak jezika. Za rukopis Nasmijati psa nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije Kućna pravila.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste, građane.

Upravo su građani najvažnije jer se s autorima na lokaciji neposrednog življenja problematiziraju kultura u naseljima, svakodnevici, životu… Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije od kojih je podržan kroz sustave javnih potreba u kulturi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari