ODLIČNA SURADNJA

U Matuljima čelništvo HGK Županijske komore Rijeka predstavilo  Katalog hrvatskih proizvoda

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Katalog na jednom mjestu pruža korisne informacije o domaćoj ponudi, naručiteljima, odnosno investitorima i projektantima te time olakšava pripremu natječajne dokumentacije

V.d. predsjednika HGK ŽK Rijeka Heri Bezić sastao se s načelnikom Općine Matulji, Marijem Ćikovićem. Sastanku su nazočili i Eni Šebalj, zamjenica načelnika te Danijel Jerman, pročelnik.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj uspješnoj suradnji, ali i o mogućnostima daljnje poslovne suradnje. V.d. predsjednika Heri Bezić prisutne je upoznao s aktivnostima HGK ŽK Rijeka te svojim planovima i vizijama rada županijske komore.

Također, predstavio je i značajne projekte HGK, među kojima je istaknuo Katalog hrvatskih proizvoda .

Katalog na jednom mjestu pruža korisne informacije o domaćoj ponudi, naručiteljima, odnosno investitorima i projektantima te time olakšava pripremu natječajne dokumentacije. U ovom trenutku u Katalogu je 3.695 domaćih proizvoda iz svih sektora od izgradnje, industrijskih, poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Upis u online Katalog je besplatan za članice HGK, a proizvode je moguće pretraživati prema nizu kriterija. Osim osnovnih informacija o proizvodu i tvrtki Katalog sadrži i niz dodatnih informacija koje će naručiteljima pomoći u odabiru, poput normi, certifikata, znakova kvalitete HGK, područja primjene, tehničke specifikacije, troškovnika itd.  

Bezić je istaknuo kako Hrvatska gospodarska komora promovira i podiže svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga koje se vizualno prepoznaju po znakovima kvalitete “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”. Kupovinom domaćih proizvoda pridonosimo razvoju konkurentnog hrvatskoga gospodarstva, a na dobrobit društva u cjelini. 

Također, prezentirao je i projekt informacijsko – komunikacijske platforme – Digitalna komora koja članovima Hrvatske gospodarske komore, potpuno besplatno, na jednom mjestu, omogućava jednostavno i brzo dobivanje svih potrebnih poslovnih informacija.

NačelnikMario Ćiković upoznao je Herija Bezića s ulaganjima u zonu Miklavija pored Kukuljanova, jednu od najvećih poslovno-industrijskih zona u PGŽ-u.

Radi se o poslovnoj zoni ukupne površine 158,5 hektara. Miklavija je smještena u sjevernom dijelu Općine Matulji, na prometnom pravcu od Rijeke prema Trstu i Ljubljani. 

Iznimno su pozitivno ocijenjene mjere koje je Općina Matulji osigurala svim poduzetnicima sa sjedištem u Matuljima, a s ciljem ublažavanja negativnih posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Podrškom i potporom nastojalo se pomoći svim sferama društva, a posebice gospodarstvu i poduzetnicima.

Zaključeno je da će se dobra suradnja Općine Matulji i HGK ŽK Rijeka svakako nastaviti i intenzivirati u nadolazećem razdoblju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari