PEDESETAK IZLAGAČA

Video | U Matuljima održan 12. međunarodni susret kolekcionara militarije – najveći do sada!

Matulji su ugostili 12. susret militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina. Više u video prilogu!

Predstavilo se oko 50-ak izlagača, u prostoru boćarije.

U matuljskom Hangaru kolekcionari su iznijeli vojne uniforme, opremu, znakovlje i ordenje iz Drugog svjetskog te Domovinskog rata, kao i brojne starine i uspomene. Dio je bio na prodaju, dio izložen samo za razgledavanje, javlja Kanal Ri.

Posjetitelji su između ostaloga mogli vidjeti priručna sredstva iz perioda Domovinskog rata koje je izložio „Karlovački počasni vod – ZNG 91“.

Airsoft uz pripadajuću opremu predstavila je udruga Risovi iz Skrada. Iako se ne radi o pravom oružju, treba poštivati mjere sigurnosti.

Osim oružja i razne vojne opreme, o čemu mnogo zna specijalist za vojno naoružanje i opremu Čestmir Komarek, ovaj je susret bio i prilika da iskustva sa bojišta, bilo međusobno, bilo s mlađim generacijama podijele sudionici Domovinskog rata.

Sljedeći susret kolekcinara militarije održat će se na istome mjestu, u matuljskom hangaru u svibnju iduće godine, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari