U HANGARU

U Matuljima održano predavanje za starije osobe na temu demencija

Općina Matulji i Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji organizirale su u društvenom domu Hangar zanimljiva stručna predavanja na temu “Multidisciplinaran pristup u dijagnostici i liječenju Alzheimerove i ostalih vrsta demencija“.

Stručna suradnica na projektu, Maja Zubac održala je predavanje te ujedno predstavila brošuru pod nazivom ”Alzheimerova demencija – epidemija suvremenog društva” izrađenu u sklopu projektnih aktivnosti za podizanje javne svijesti i informiranje o bolestima demencije. Drugi dio predavanja održala je dr. med. Vjera Matković Ferreri koja je naglasila važnost raznih struka iz područja medicine prilikom postavljanja dijagnoze kao i obrade od strane psihologa uz prezentaciju farmakološke i nefarmakološke metode u liječenju demencija.

VIDEO DANA:

Veliko zanimanje posjetitelja skupa bila je tema različitih vrsta demencija s obzirom na uzrok, simptomi i rizični čimbenici koji pogoduju nastanku demencije, a diskusija nakon predavanja odvijale se na temu kako razlikovati demenciju od drugih poremećaja kod kojih se kao dio kliničke slike može javiti manjak pamćenja. Preko 30-tak posjetitelja dobilo je korisne savjete i informacije o bolestima demencije od stručnih predavača.

Održani skup u sklopu projekta „Mobilna terenska jedinica za starije osobe u Općini Matulji“ jedan je od uspješno realiziranih aktivnosti edukacije i informiranja starijih osoba sa područja Općine Matulji o bolestima demencije. Projekt traje do listopada 2022.g. te je u 100% iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari