POTPISANO NA TRI GODINE

U Opatiji će se 19. veljače održati Dora 2022.; Danas potpisani ugovori o suorganizaciji

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Nastavak izuzetno dobre suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je današnjim potpisivanjem Dodatka sporazumu o organizaciji manifestacije Dani HRT-a i izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora u Centru Gervais.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

„Dora 2022.“ održat će se u Opatiji 19. veljače 2022. Novost je da ove godine  suorganizator postaje i TZ grada Opatija, a potpisani Dodatak sporazumu odnosi se na razdoblje od tri godine, do 2024. godine.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: ADRIANA KOŠTA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ, arhivske snimke
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

–  Vrlo sam zadovoljan što smo zajedničkim zalaganjem i izvrsnom suradnjom osigurali uvjete za ostanak popularne glazbene manifestacije u Opatiji. Opatija je grad festivala, grad manifestacija, bogate kulturne baštine. Osim toga, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije godinama se održava u našem gradu pa je tako povratak Dore u Opatiju 2019. bio sasvim logičan korak i želimo da tako i ostane. Novost je što će se u organizaciju manifestacije uključiti i opatijska Turistička zajednica. U pretpandemijskim godinama Dora je u Opatiju privlačila velik broj domaćih gostiju, a obzirom da je to ujedno i vrijeme karnevalskih događanja bilježili smo značajne poraste turističkih statistika. Epidemiološka situacija, sada naravno diktira na koji će način cijela manifestacija biti održana. Prilagodit ćemo se uvjetima u trenutku održavanja manifestacije, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin prilikom potpisivanja Sporazuma.

VIDEO DANA:

– Izuzetna mi je čast biti ovdje s vama u ime HRT-a te potpisati sporazum o organizaciji našeg kapitalnog projekta. Naglasak je cijele manifestacije na Opatiji, gradu koji je sinonim za vrhunski glazbeni spektakl, snimke s kojeg ćemo upravo iz Opatije odaslati u svijet, a  one govore o našoj produkcijskoj kvaliteti. Svjesni smo zahtjevne situacije u kojoj se nalazimo, no vjerujemo da će se Dora 19. veljače održati kako smo zamislili, istaknuo je glavni ravnatelj Robert Šveb zahvalivši svim suorganizatorima na zajedničkom radu.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić kazala je kako je povijest Dore vezana uz Opatiju, a glazbena manifestacija Opatiji donosi image festivalske destinacije i dobre turističke rezultate u predsezoni. U ime tvrtke Opatija 21 direktor Igor Štok je naglasio kako su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla.

Podsjećamo, prije četiri godine, Dora se vratila u Opatiju nakon višegodišnje stanke te se od tada izbor za hrvatskog predstavnika na Eurosongu održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari