ŽUPANIJSKI STOŽER

U KBC-u Rijeka preminule 3 osobe od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 42 novooboljelih/ zaraženih osoba, a 416 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ danas smanjio za 375 osoba pa isti iznosi 5954 slučajeva.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 725 uzoraka briseva, što čini udio od 5.79% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

30 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 3 sa Liburnijskog područja, 3 sa otoka Raba, 2 iz Crikveničko- vinodolske regije, 2 iz GK, te 1 sa otoka Lošinja.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 26 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 8 mlađim dobnim skupinama i 8 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas porastao za 1 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 125.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 12 pacijenata, dakle 1 pacijent manje nego jučer.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule 3 osobe od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽ od kojih je 1 bila cijepljena.

Tako se broj ukupno umrlih osoba tijekom 4 epidemijskog vala u PGŽ popeo na 277 osoba od čega su njih 62 bile cijepljene.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ; je zbog današnjeg pada broja aktivnih slučajeva, te stagnacije broja hospitaliziranih osoba; sličan jučerašnjem i iznosi 2.0%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari