TRAGIČNA POGIBLJA

Galerija | U Opatiji obilježena 31. obljetnica pogibije Marina Cvetkovića

Trideset i jedna je godina prošla od tragične pogiblje Opatijca Marina Cvetkovića koji je svoj život za obranu domovine položio 12. prosinca 1991. godine na ličkom bojištu.

Njegovo ime s ponosom nosi opatijska Sportska dvorana u holu  koje su Marinov otac Marin i sestra Sanja zajedno s gradonačelnikom Fernandom Kiriginom i direktorom tvrtke Opatija 21 Igorom Štokom zapalili svijeće za Marina i 1o njegovih suboraca, Opatijaca koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Marino Cvetković rođen je 14. veljače 1967. godine. U Opatiji je završio osnovnu i srednju školu te je radio u Kvarner Expressu i Liburnija Riviera Hotelima.

Bio je veseo, marljiv, pošten, omiljen među prijateljima i poznanicima, sportaš posebno zaljubljen u košarku.

U listopadu 1991. godine dragovoljno se prijavio u 111. brigadu ZNG-a te je bio raspoređen za zamjenika zapovjednika III. satnije proslavljene A bojne i pošao na bojišnicu u Liku gdje njegovi momci i on odmah ulijeću u žestoke bitke protiv neprijatelja.

Na mjestu pogibije Marina Cvetkovića, nedaleko malog ličkog sela Ramljani, postavljeno je spomen obilježje koje članovi opatijskih braniteljskih udruga redovito posjećuju i odaju počast stradalim suborcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari