U Općini Jelenje osigurali 100 tisuća kuna za bolju zdravstvenu zaštitu

Foto: Riportal

Općina Jelenje nastavila je i u 2020. godini s programom palijativne zdravstvene zaštite te programom posebnog dežurstva, kao i sa sufinanciranjem prehrane dojenčadi i savjetovanja. Ukupno je za tu namjenu, u ovoj godini, osigurano više od 100 tisuća kuna.

Program će provoditi Dom zdravlja Primorsko-goranske županije.

Cilj programa palijativne zdravstvene zaštite je unaprjeđenje i provođenje palijativne skrbi terminalnih bolesnika na jelenjskom području. Osiguran je tim u sastavu jedan liječnik i jedna medicinska sestra, a prema potpisanom ugovoru s Domom zdravlja PGŽ, povremeno i prema potrebi bit će osiguran fizioterapeut, psiholog, duhovnik, socijalni radnik koji će biti članovi interdisciplinarnog tima palijativne skrbi za područje općine Jelenje.

Što se tiče programa savjetovališta za prehranu dojenčadi u 2020. godini dogovorena je usluga raspodjele hrane za dojenčad u vidu adaptiranog mlijeka i gotove hrane.

Kako su kazali iz Općine Jelenje s Domom zdravlja Primorsko-goranske županije dogovoren je i program posebnog dežurstva kroz rad ordinacije opće/obiteljske medicine, ordinacije predškolske zdravstvene zaštite i ordinacije dentalne zdravstvene zaštite. Dežurstvo će se provoditi na adresi Cambierieva 7 Rijeka prema sljedećem rasporedu:

  • Opća / obiteljska medicina: subotom, nedjeljom i blagdanom od 08:00 do 20:00 sati.
  • Zdravstvena zaštita predškolske djece: subotom, nedjeljom i blagdanom od 08:00 do 20 sati
  • Dentalna zdravstvena zaštita: subotom, nedjeljom i blagdanom od 08:00 do 20 sati

Za tu namjenu osiguran je tim u sastavu jedan liječnik i jedna medicinska sestra po svakoj od navedene tri djelatnosti, a koji će biti članovi tima posebnog dežurstva.

Navedene mjere i programi svakako će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu i skrb jelenjskih mještana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari