U ovu riječku školu učitelj biologije dolazi s Biblijom i podučava kako “evolucija ne postoji”!?

Photo: Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Ravnatelj tvrdi da mu se nitko nije požalio na profesora i da nije čuo niti jednu neutemeljenu činjenicu

Evolucija ne postoji, kao ni globalno zatopljenje, Zemlja je centar svemira, imali smo samo jedno ledeno doba, a svemir je star devet tisuća godina – samo su neke od pseudoznanstvenih tvrdnji koje na satu biologije slušaju učenici prirodoslovno-matematičke Gimnazije Andrije Mohorovičića.

Neutemeljene znanstvene tvrdnje učenicima »servira« novi profesor biologije za kojeg sami srednjoškolci kažu da ne mogu vjerovati da im je to profesor, piše Novi list.

Kako su ispričali, nastavnik koji na nastavu dolazi s Biblijom i povećom krunicom oko vrata nemalo ih je iznenadio predstavivši se kao profesor biologije, a nakon što su odmah na prvom nastavnom satu čuli da je evolucija besmislica te da teoriju evolucije i teoriju nastanka svemira treba odbaciti, iako njihovi udžbenici kažu drugačije, bili su u totalnom šoku.

„Cijela škola bruji o tome da novi profesor priča stvari koje ne „drže vodu«. Čak je i na Facebooku dijelio statuse o svojim teorijama, ali kada je čuo da svi bruje o tome, to je obrisao jer očito je shvatio da je otišao predaleko“, pričaju učenici.

Dodaju i kako im je profesor rekao da uče iz udžbenika, ali da im on sadržaj iz udžbenika neće predavati. Na prvom satu se okomio na teoriju evolucije koju je usporedio s goebbelsovskom nacističkom propagandom.

Ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Henry Ponte kaže da o problemima na nastavi biologije ne zna ništa te da mu se nitko od roditelja do sada nije žalio.

„Riječ je o profesoru koji je zaposlen na 60 dana nakon što je profesorica biologije otišla u mirovinu. Natječaj za to radno mjesto raspisan je prošlog petka i zaključit će se krajem ovog tjedna, a idući tjedan provest ćemo odabir kandidata. Meni se do sada nitko nije obratio s pritužbom na nastavnika, a bio sam na njegovom satu, kao što sam prisutan i na nastavi drugih nastavnika i nisam čuo ni jednu znanstveno neutemeljenu činjenicu“, naveo je ravnatelj za Novi list.

Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari