ŽUPANIJSKI STOŽER

U PGŽ broj novozaraženih osoba znatno manji; Nažalost preminula je još jedna osoba od/s COVID-19 bolesti

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 238 novooboljelih, a 471 je osoba ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva u PGŽ već osamnaesti dan za redom smanjuje, pa isti iznosi 4999.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1084 uzoraka briseva što čini udio od 21.96% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

135 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 39 s otoka Raba, 30 s otoka Lošinja, 12 sa Liburnijskog područja, 10 iz Crikveničko- vinodolske regije, 5 s otoka Cresa, 4 s otoka Krka te 3 iz GK.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 154 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 57 mlađim dobnim skupinama, te 27 starijim od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer smanjio za 4 pacijenata te iznosi 88.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 5 pacijenta dakle jedan pacijent više nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je nažalost preminula još 1 necijepljena starija osobe od COVID-19 bolesti iz PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1.76 %.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari