BORBA S KORONAVIRUSOM

U PGŽ danas vrhunac četvrtog epidemijskog vala; u riječkoj bolnici preminula još jedna necijepljena osoba

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 187 novooboljelih osoba, a 127 je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 2220, što je do sada najviši zabilježeni broj aktivnih slučajeva tijekom 4 epidemijskog vala u PGŽ

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1373 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas smanjio na 13.62%.

135 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 17 sa Krka, 12 iz Crikveničko-vinodolske regije, 10 iz GK, 8 sa Liburnijskog područja, po 2 sa otoka Raba i Cresa, te 1 sa otoka Lošinja.

I danas najveći broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 95, zatim 72 iz mlađih dobnih skupina, dok je 20 novooboljelih osoba starije od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za novih 10 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 73.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 5 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula još 1 necijepljena osoba od COVID-19 bolesti sa prebivalištem u PGŽX

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je pored nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, kao i značajnog rasta broja hospitalizacija stabilan te iznosi 3.28%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari