UDIO POZITIVNIH 16.2%

U PGŽ dnevno se cijepi 2400 građana; Plan je do kraja lipnja procijepiti više od 50 posto stanovništava PGŽ!

Ilustracija: Riportal - M.L.

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 138 novooboljelih od koronavirusa, ozdravilo je 119 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ 1335.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađena 852 uzorka brisova, a udio pozitivnih osoba danas je 16.2%.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić osvrnula se na tijek cijepljenja u našoj županiji:

„U Primorsko-goranskoj županiji s današnjim danom cijepljeno je prvom dozom preko 62 tisuća ljudi, a drugom 17 tisuća ljudi. Već od prošlog tjedna stigle su veće količine cjepiva, a daleko značajnije bi trebale stići do kraja lipnja. Imamo planove prihvata cjepiva po tjednima i radi se od 6 do 10 puta većim količinama nego do sada. Ovaj tjedan u sportskoj dvorani na Zametu cijepljenje će se odvijati 12 sati u dvije smjene te će se raditi subotom i nedjeljom, angažirano je 90 djelatnika, a dnevno se procijepi od 2000-2400 ljudi“ rekla je Malatestinić.

„S ovako dobrom organizacijom vjerujem da ćemo uspjeti postići cilj, pod uvjetom da dobijemo najavljene količine cjepiva, do kraja 6 mjeseca procijepiti više od 50 posto stanovništava“, zaključila je Malatestinić.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti danas je manji za 10 osoba, što znači da je na liječenju 99 pacijenata, od kojih je 6 na respiratoru. U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ na oporavku je još 1 pacijent.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u je nažalost preminulo 5 osobe od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je danas nešto niži i iznosi 7.4%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari