DOBRICA RONČEVIĆ

U PGŽ prošli vrhunac petog epidemijskog vala; U padu broj novooboljelih od Covida 19

“U Primorsko-goranskoj županiji, sudeći prema incidenciji novooboljelih kroz pretakla četiri tjedna, očito smo dosegnuli vrh petog epidemijskog vala i sada očekujemo postepeni pad novih slučajeva zaraze koronavirusom”, rekao je glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević.

Dodao je kako u prilog tome govori podatak da je prošli tjedan, u odnosu na prethodni, zabilježen pad novoboljelih od 24,91%. Danas je zabilježeno 48 novih slučajeva od 521 testirane osobe i trenutno imamo na području županije 9.231 aktivnih slučajeva. U KBC-u Rijeka hospitalizirana su 96 pacijenta, što je porast za 12 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana od bolesti Covid 19 preminule su dvije necijepljene osobe, jedna je iz naše županije. Prema riječima Rončevića u petom epidemijskom valu u PGŽ ukupno je preminulo 59 osoba, među njima i 2 osobe cijepljene s tri doze, a njih 18 s jednom ili dvije doze cjepiva.

VIDEO DANA:

“Premda kampanja cijepljenja ide nešto sporije i dalje smo najprocijepljenija županija sa 75,82 posto cijepljenog odraslog stanovništva. Narednih dana očekuje se da će školama bit raspoređeni testovi za učenika što bi trebalo smanjiti broj izostanaka djece zbog samoizolacija”, rekao je Rončević i dodao da te trenutno pozitivno 805 učenika, 72 studenta i 48 nastavnika a zbog samoizolacije na on line nastavi je 167 razrednih odjeljenja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views