ŽUPANIJSKI STOŽER

U PGŽ se ne smanjuje visok broj novozaraženih; Preminule još tri osobe

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 339 novooboljelih osoba, 305 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva 2940

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1686 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka sličan jučerašnjem i iznosi 20.11%.

209 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 41 iz Crikveničko-vinodolske regije, 39 sa Krka, 27 sa Liburnijskog područja, 22 sa otoka Raba, te jedan sa otoka Cresa.

Najveći broj novooboljelih njih 197 i danas dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika, 107 novooboljelih su iz mlađih dobnih skupina, dok su 35 iz skupine starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 4 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 94.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 10 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule 3 osobe od COVID-19 bolesti.

Tako se ukupan broj preminulih osoba tijekom 4 epidemijskog vala povećao na 44 osobe od čega su njih 9 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i pored nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitalizacija ostao relativno stabilan te iznosi 3.19%.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views