ŽUPANIJSKI STOŽER

U PGŽ-u 361 novooboljelih, smanjen broj aktivnih slučajeva; Preminula je jedna cijepljena osoba

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U PGŽ-u je danas 361 novooboljelih, a 524 su osobe ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 4392

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1587 uzoraka briseva što čini udio od 22.75% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 221 novooboljelih osoba, 58 s Liburnijskog područja, 30 s otoka Krka, 26 iz Crikveničko-vinodolske regije, 12 iz Gorskog kotara, 12 s otoka Mali lošinj i dvije s otoka Cresa. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 236, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 74 mlađim dobnim skupinama, te 51 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas isti u odnosu na jučer te iznosi 90. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi četiri pacijenta, dakle isti broj pacijenata kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka preminula je jedna cijepljena osoba od COVID-19 bolesti s područja PGŽ-a.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva, kao i stagnacije broja hospitaliziranih, i dalje stabilan te iznosi 2.05%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari