POVEZIVANJE USTANOVA

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predstavljen projekt “Brdo kulture”

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt Brdo kulture. Ovu zanimljivu inicijativu koja je povezala ustanove u kulturi s privatnim sektorom kojem je kultura područje djelovanja predstavila je Nikolina Radić Štivić, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka koji je inicirao projekt i sa suorganizatorima – Državnim arhivom u Rijeci, Prirodoslovnim muzejom Rijeka, Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku te Galerijom Poneštica – osmislila zanimljiv i raznolik program namijenjen svim naraštajima i posjetiteljima različitih kulturnih događanja.

Nikolina Radić Štivić pojasnila je i naziv projekta – Brdo kulture – istaknuvši kako je ideja bila povezati ustanove koje se nalaze u našem neposrednom okruženju, unutar mikro prostora zelenog poteza urbanog tkiva grada i koje baštine iste vrijednosti i nastojanja.

Riječ je o dionicima i kreatorima kulturnih događanja u zajednici u kojoj djeluju s ciljem stvaranja sadržaja za naše građane u urbanom prostoru središta Rijeke. Formirajući program unutar zelene oaze grada i povezujući se i udružujući se s drugima, Muzej želi i na ovaj način aktivirati prostor oko sebe i privući još više posjetitelja kreirajući programe koje posjetitelji žele. Tako će od 9. do 14. lipnja biti organizirana besplatna stručna vodstva, radionice za djecu, plesne radionice, predavanja i ostale programe u prostoru Muzeja i perivoja koji ga okružuje.

Nikolina Radić Štivić je istaknula kako zajedničkom realizacijom programa i udruživanjem pridonosimo aktivnijoj percepciji kulture i njene važnosti u određenju pojedinih urbanih područja grada. Izrazila je i žaljenje što je ovu, prvu godinu održavanja ovog projekta obilježila pandemija koja je utjecala i na broj sudionika i na broj programa, no i nadu kako će projekt zaživjeti i već iduće godine okupiti veći broj sudionika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari