U ponedjeljak štrajk u školama Primorsko-goranske županije!

Foto: Riječanin / M.Levak

Dvanaesti je dan štrajka prosvjetara. Školski sindikati su održali konferenciju za novinare ispred Muzeja iluzija u Zagrebu

Time su željeli poručiti premijeru da nije određeno ni mjesto ni vrijeme za razgovor vezan uz koeficijente – pa su ga oni simbolično pričekali kod Muzeja iluzija, prenosi HRT.

– U ponedjeljak nastave neće biti u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, objavili su sindikati.

Za ponedjeljak je dogovoren sastanak Vlade i sindikata o povećanju osnovice za zaposlene u javnim i državnim službama. Zasad nema najave sastanka na kojem bi se rješavao problem koeficijenata, a dok se on ne riješi – štrajk se neće prekinuti, poručuju školski sindikati.

Resorna ministrica Blaženka Divjak, kao i ostali iz Vlade, smatra da se povećanje koeficijenata ne može dogovoriti brzo, nego, umjesto toga treba naći kompenzacijsku mjeru koja će zadovoljiti sindikate i zaustaviti štrajk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari