U PRAVIM RUKAMA! Renault Twingo doniran riječkoj poštarici, samohranoj majci dvoje djece

Sjećate li se posta o Renault Twingu kojeg je anonimna donatorica željela pokloniti nekome doista potrebitom?

Auto je danas dobio svoga novoga vlasnika, i dospio je u prave ruke – riječke poštarice i samohrane majke Aleksandre!

Javnost je o tome obavijestila putem objave na svome Facebook profilu Jasna Vrhovac, poznata riječka humanitarka koja je posljednjih mjeseci organizirala više humanitarnih akcija za radnike 3. maja koji mjesecima ne dobivaju plaću. Upravo je njezina “preporuka” znatno doprinijela tome da Aleksandra dobije vrijedan dar, a u akciji su joj se pridružili i Kristian Kiki Hosi, Alan Kulunđić Juranić te NonaNada, riječki humanitarci koji i dalje pomažu Riječankama i Riječanima na mnoge načine.

Objavu Jasne Vrhovac o doniranom automobilu prenosimo u cijelosti:

Auto je danas pokonjen njoj. Jednoj vedroj, simpatičnoj, optimističnoj i mladoj samohranoj majci dvoje djece. Borcu, lavici i vrijednoj ženi.

Ona je Aleksandra R., naša riječka poštarica koja ponekad radi i po tri posla da bi podmirila sve potrebe svoje male obitelji. Liježe u ponoć, ustaje u 4:30, odlazi razvrstavati poštu, potom sjeda na poštanski skuter, vozi kući po djevojčicu koju umata u jakne i dekice, odvozi je u vrtić, bilo sunce, snijeg ili kiša.

I taj dan se dvoumila poslati poruku da joj je neophodan auto, dok se malena i ona nisu smočile do gole kože na skuteru pri povratku kući. Ima reumu od vožnje skuterom, bolovanje od dva dana je prekinula jer si ga ne smije dopustiti, ne zna što je godišnji odmor, pizza, kava i cola, ali unatoč svemu ona je toliko draga da je donatoricu i mene “kupila” jednom porukom.

Tom porukom o mokroj djevojčici na skuteru. ??

No, mi joj želimo pomoći i dalje, jer joj je pomoć doista neophodna.

Primanja koja joj ostaju nakon ovrhe iznose 2.550,00 kn + 1.000,00 kn alimentacije. Podstanarski smještaj joj je 2.000,00 kn, vrtić 600,00 kn, režije 800,00 kn. Ne trebate biti matematičar da biste shvatili. NE OSTAJE NIŠTA!

Malena ima dermatitis i potreban je tekući sensitive deterdžent za robu, pribor za higijenu, melem za djevojčicu, hrana, raznolika u većim količinama da ih obezbijedimo bar za mjesec dana.

Sin ima 12 godina, nema ruksak za školu i majice M veličine kratkih rukava, one komotnije, ne uske. Može li netko donirati bon iz Lidla da si kupi što joj još bude nedostajalo, možda pokoji slatkišić za dječicu?

Dobri i dragi ljudi, možemo li opet pomoći?

Molim vas, jer ovo doista boli. Ja sam u ponedjeljak u 18 sati u garaži Plodina na Srdočima i čekam vas sa donacijama za ovu nasmijanu i dragu ženu sa dvoje anđela.

Vjerujte, zaslužila je. Hvala!“, stoji u objavi Jasne Vrhovac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views