ŽUPANIJSKI STOŽER

U Primorsko-goranskoj županiji se povećava broj novozaraženih osoba

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 406 novooboljelih, a 113 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao te iznosi 2897.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1220 uzoraka briseva, što čini udio od 33,28% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

276 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 41 s otoka Raba, 39 iz Crikveničko-vinodolske regije, 38 sa Liburnijskog područja, 8 s otoka Krka, 3 iz GK i 1 s otoka Cresa.

242 novooboljele osobe pripadaju radno aktivnoj populaciji, 120 mlađim dobnim skupinama te 44 skupinama starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas smanjio za 5 pacijenata u odnosu na jučer te iznosi 44.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze 3 pacijenta što je jednaki broj kao i prethodna tri dana.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog rasta broja aktivnih slučajeva te nastavka pada broja hospitaliziranih osoba u daljnjem padu te iznosi 1.51%.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views