OVOG VIKENDA

U programu ‘Rijeka Outdoor’ nove staze: U subotu možete hodati novootvorenom stazom Zeleno – plava Rijeka!

Premijerno izdanje aktivnosti na novim stazama

Planinari predvođeni PD Kamenjak u subotu 16.12. u 10:00 sati premijerno će proći novootvorenom stazom Zeleno – plava Rijeka. Atraktivna trasa polazi iz novog Parka lovora, nastavlja kroz poučnu planinarsku stazu Šumu Striborovu prema Vratima Jadrana, te se spušta prema Preluku i plavim morskim putem vraća na polazišnu poziciju.

Suradnjom Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Rijeke i PD Kamenjak, staza dužine 10,8 km, kreirana je nova ruta zaljubljenika u prirodu, a okuplja najljepše prizore zelenog i plavog pojasa našega kraja. Iskustvom članova planinarskog društva, koji su trasirali i markirali stazu, otvoren je novi pogled na zapadni dio grada. Zeleno plava Rijeka, osim mediteranske šume, pruža planinarima jedinstveno iskustvo skrivene povijesne baštine.

Nordijski hodači se u velikom broju uključuju u sjajan program “Rijeka Outdoor” kojeg Turistička zajednica grada Rijeke organizira suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo, pa će i ova nedjelja zasigurno biti ispunjena odličnom atmosferom brojnih zaljubljenika u kretanje prirodom.

Organizatori za završnicu pripremaju sjajan nordijski dan koji će se održati u nedjelju 17 . prosinca, a započet će okupljanjem sudionika na parkingu ispred groblja Drenova u 9:00 sati. Nakon vježbi zagrijavanja i priprema za pohod, hodači će premijerno krenuti predivnom stazom u zaleđu Rijeke i to trasom: Drenova (kod groblja) – Kablari – šumski put – Ronjgi – Drenova. Staza je dužine 9 km.

Izuzetno atraktivne staze, po prvi puta vođene u sklopu „Rijeka Outdoor“ programa otrkiti će novu dimenziju Rijeke s dvije polazišne lokacije na Kantridi i Drenovi. Ono što svakako valja napomenuti je da se za sudjelovanje mogu prijaviti pripadnici svih generacija, dovoljno je na vrijeme doći na mjesto okupljanja te imati odgovarajuću odjeću i obuću. Štapove za hodače osiguravaju organizatori. U svim programima sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost. Izmjene programa moguće su u ovisnosti o vremenskim uvjetima i stanju planiranih trasa.

U subotu i nedjelju očekuju se ljubitelji planinarenja, nordijskog hodanja i ljubitelji zdravog života koji će aktivnim danom staviti točku na sjajnu jesensko – zimsku sezonu programa “Rijeka Outdoor”, programa koji je ne samo ispunio očekivanja organizatora već ih i dobrano nadmašio. Dokaz je to koliko je program pripremljen po ukusu ljubitelja nordijskog hodanja, planinarenja i aktivnosti u prirodi. A njih je sve više.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari