U 11 SATI

U Rijeci će se održati humanitarni Art Pazar; Moći ćete kupiti i kostime s nastupa Let3!

Ove subote u Rijeci održava se jedinstveni umjetničko-humanitarni event Art Pazar. Riječ je o manifestaciji namijenjenoj prezentaciji i prodaji umjetnina i umjetničkih rukotvorina lokalnih hrvatskih brendova, kao i second hand odjeće koju su donirale javne osobe i influenserice.

Događaj počinje u 11:00 sati na Trgu Matije Vlačića Flaciusa (ispred bara FinoVino) u centru Rijeke. Radi se o humanitarnom eventu u organizaciji Rotary kluba Rijeka Novi val, a sva prikupljena sredstva donirat će se Inicijativi Čisto podzemlje za čišćenje spilja i jama u okolici Rijeke.

Jedinstveni humanitarni event organizira Rotary klub Rijeka Novi val 6. svibnja u Rijeci. Naime, preko 50 brendova iz čitave Hrvatske odazvalo se pozivu mladih riječkih rotarijanaca koji organiziraju humanitarni projekt, ali i jedinstvenu manifestaciju na kojoj će raznoliki umjetnici i kreativni poduzetnici imati priliku predstaviti svoj rad kroz jedan donirani predmet, bilo to slika, umjetnina, nakit, torba ili detalj za dom poput sata ili lampe. Na Art Pazaru sudjeluju i neki novi umjetnici i brendovi, kao i oni etabliraniji poput riječkih umjetnica Mirne Sišul, Georgette Yvette Ponte i umjetnika Željana Pavića. Od brendova tu su Cloud&co, Art plakata, Traversa, Ulica snova, Facol, Biljke plants, Hanging garden, LEVIN COCO i mnogi drugi.

Art Pazar imat će i svoj buvljak s uistinu posebnim odjevnim komadima. Naime, radi se o pomno biranoj odjeći koje su iz svog ormara odabrale poznate javne osobe i influenserice. Svoje haljine donirale su voditeljica Barbara Udovičić Papeš, doc.dr.sc. Sanja Zambelli,  bivša Miss Universe Hrvatske Maja Sulić (Cecić Vidoš), manekenka Vedrana Linardić, influenserica Slađana Ostić (@slakipalaki), Ester Gallo, Biljana Herceg (@morskavila), Mia Konjuh, kao i brojne rotarijanke. Ipak, unatoč prekrasnim haljinama poznatih dama, zvijezde Art Pazara mogli bi biti muškarci – poznati riječki glazbenici koji su donirali kostime i odjeću s nastupa. Među njima je čitava ekipa benda Let3 koji se trenutno pripremaju za svoj legendarni nastup na Eurosongu. Art pazaru su donirali svojih 5 kostima s prijašnjih nastupa, koje je dizajnirao poznati svjetski dizajner, Riječanin Juraj Zigman. Marko Tolja je za Art Pazar izdvojio kravatu s kojom je nastupao u Royal Albert Hallu u londonu s Oliverom, a Damir Kedžo hlače sa svog pobjedničkog nastupa na Dori.

Slika kostima LET3: https://www.instagram.com/p/Crx1wrAorCn/

Voditeljica projekta: Oduševljeni smo odazivom preko stotinu sudionika

Voditeljica humanitarne akcije, rotarijanka Lara Kapović kaže kako su u klubu oduševljeni odazivom na njihov prvi Art Pazar.

“Početna ideja je bila da organiziramo buvljak. Međutim, buvljaka danas ima diljem Hrvatske svaki dan, a i u Rijeci su sve češći, te sam znala da nam treba nešto posebnije ukoliko želimo organizirati kvalitetnu humanitarnu akciju koja uistinu ima važan cilj. Budući da sam radi svog posla često surađivala upravo o malim, lokalnim brendovima i umjetnicima čiji me rad oduševljavao, došla sam na ideju da organiziramo event na kojem bi se upravo ti mali brendovi  mogli prezentirati i promovirati.

Art Pazar je jedinstvena prilika da se posjetitelji u Rijeci upoznaju s različitim brendovima diljem Hrvatske, a pritom učiniti dobro djelo. Kako organiziramo prvi put ovakav tip događaja, nismo se ni mogli nadati ovoliko dobrom odazivu.

Na Art Pazaru sudjelovat će 60ak brendova iz različitih djelova Hrvatske koji su odlučili podržati ovu akciju. No, osim njih tu je čitav niz tvrtki i sudionika koji nam je odlučio pomoći organizacijski, bez ikakve naplate.poput restorana Plavi podrum koji je donirao pjenušac za piće dobrodošlice, bara Fino Vino na čijoj terasi organiziramo event, Supermajice d.o.o. i Migross d.o.o koji brinu za vizualni identitet organizatora, N.P.N. d.o.o koji je isprintao na tone materijala., Stolarski obrt GOD koji se pobrinuo da svi posjetitelji buvljaka mogu na miru isprobavati odjeću dizajniravši paravan poseban za ovaj event, te naša DJica Anchee.

Donacije se prikupljaju za Inicijativu Čisto podzemlje

Osim promocije lokalnih brendova i umjetnika, čitava manifestacija ima i jedan viši, humanitarni cilj. Svi prihodi prikupljeni prodajom predmeta na Art Pazaru namijenjeni su Inicijativi Čisto podzemlje.

Volonteri iz Čistog podzemlja od 2015. godine čiste spilje i jame diljem čitave Hrvatske, a humanitarnom akcijom Art Pazar koju organizira Rotary klub Rijeka Novi val skupljaju se novčana sredstava za opremu volontera koji će čistiti jame u riječkom području, počevši s Prvotečajskom jamom u zaleđu Kastva.

Jedan od glavnih ciljeva djelovanja RC Rijeka Novog vala upravo je ekologija te smo do sada imali nekoliko akcija usmjerenih ka čišćenju okoliša, podmorja te podizanju svijesti o utjecaju plastike na okoliš. Sa željom da nastavimo sa sličnim projektima i korisnicima koji aktivno pomažu zdravijem i čišćem okolišu sjetili smo se Inicijative Čisto podzemlje koja je u dosadašnjem radu pokazala zadivljujuće rezultate, posebice uzevši u obzir da se radi o volonterima koji svoje slobodno vrijeme troše kako bi čistili podzemlje koje se desetljećima uništavalo i uništava.

LINKOVI:

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/944295190342699

ALBUM S FOTKAMA I OPISIMA BRENDOVA (nadopunjuje se svaki dan):

https://web.facebook.com/media/set/?vanity=RCRINOVIVAL&set=a.600814668746590

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari