EVO DETALJA

U Rijeci će u novogodišnjoj noći na snazi biti privremena regulacija prometa

Ilustracija Riportal

U subotu, 31. prosinca 2022. godine, od 21.00 sat, pa do nedjelje, 1. siječnja 2023. godine, do 03.00 sata, povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu i zbog sigurnosti građana, u užem gradskom središtu bit će na snazi privremena regulacija prometa.

Motorna vozila neće smjeti prometovati u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom.

U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, prema centru, ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca (do križanja s Veslarskom).

Promet će se odvijati sjevernim koridorom.

 Za trajanja privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi. 

U subotu, 31. prosinca 2022., od  20.00 sati uklonit će se sva vozila parkirana duž ulica Riva, Ivana Zajca i Adamićeva. Vozila ćebez naknade uklonjena specijalnim vozilom pauk, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Lokacija premještanja vozila je HŽ Žabica, lokalitet ispod volte.

Mole se građani koji parkiraju automobile duž navedenih ulica da premjeste svoja vozila u subotu do 20.00 sati.

TAXI vozila, će za vrijeme privremene regulacije prometa u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu.

U smjeru istoka, TAXI vozilima će se osigurati stajalište u Ulici Ivana Pavla II., a daljnje prometovanje preko Ulice Slaviše Vajnera Čiče na sjeverni koridor ili preko Ciottine ulice u Ulicu Erazma Barčića i dalje na sjeverni koridor.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju jednosmjernom Adamićevom ulicom (smjer istok – zapad) propuštat će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama: Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. la Guardia).

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju Krešimirovom ulicom do Žabice te dalje Ulicom Riva (smjer zapad – istok), preusmjerit će se preko Ulice A. Manzonia na sjeverni koridor.

Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućit će se prometovanje do Trga Žabica čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari