ZAJEDNIČKO VJEŽBANJE

Galerija | U Rijeci obilježen Međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge i ove je godine u Rijeci obilježen prezentacijama vježbi joge i zajedničkim vježbanjem građana.

Datum 21. lipnja od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 177 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Rijeci održano je u parku kod Dvorane kulture „Joga u svakodnevnom životu“, a obilježavanju je prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović. Na taj način Rijeka se pridružila velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji su zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve proslavili Međunarodni dan joge.

U Rijeci se joga po sustavu „Joga u svakodnevnom životu“ vježba već više od 30 godina, a tisuće građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi.
„U današnje smo vrijeme u mnogim područjima života suočeni sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja. Stoga upravo u današnje vrijeme veliku vrijednost imaju metode i tehnike za poboljšanje zdravlja te postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada“, ističu u Udruzi „Joga u svakodnevnom životu“.

VIDEO DANA:

Vrijedno je spomenuti da Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka već desetu godinu zaredom sudjeluje u projektu „Rijeka – Zdravi grad“ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Također već sedmu godinu zaredom je svojim projektom „Vježbajmo ‘Jogu u svakodnevnom životu’ za zdravi grad“ uključena u programe zdravstvene zaštite Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka je tijekom 2021. i 2022. Inicirala te provodila program pod nazivom „Škola zdravog disanja“ – program jednostavnih vježbi joga-disanja namijenjen prvenstveno pacijentima s respiratornim i drugim tegobama koji su preboljeli COVID-19. Ovaj program provodio se u okviru projekta „Rijeka – Zdravi grad“, uz podršku i partnerstvo KBC-a Rijeka, Koordinacije bolesnika i udruge bolesnika te Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari