UZ DAN SESTRINSTVA

U Rijeci odabrano 19 medicinskih sestara i tehničara za nagradu Bijelo srce

Međunarodni dan sestrinstva u Rijeci obilježit će se bogatim programom od 9. do 11. svibnja pod sloganom ‘Naše sestre, naša budućnost’

Projekt će obuhvatiti panele s primjerima dobre prakse, ali i predavanja namijenjena mladima kojima zaposlenje dolazi odmah po završetku studija, piše Kanal Ri.

Posljednjeg dana programa na svečanoj ceremoniji po prvi put 19-tero djelatnika dobit će nagradu Bijelo Srce za izniman rad i požrtvovnost.

“Sa zadovoljstvom mogu reći da neće biti nagrađeni samo iz područja zdravstva – bolnice i ambulante – nego i medicinske sestre iz sustava socijalne skrbi, fakulteta, škole, učeničkog doma, iz specijalne bolnice, medicinske sestre aktivne u udrugama, umirovljene medicinske sestre pa čak i jedna časna sestra.”, poručila je predsjednica Koordinacije bolesnika i udruga bolesnika KBC-a Rijeka Sandi Bujan Cvečić.

Prijave su završene i dobitnici su odabrani. Podjela nagrada održat će se u subotu u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva

Dan sestrinstva u svijetu se obilježava od davne 1889. a ove godine u Hrvatskoj će ga proslaviti 37 800 sestara.

U KBC-u Rijeka zaposleno je 1100 medicinskih sestara i tehničara. Iako se čini kao velik broj, sestrinstvo u našoj zemlji već dugi niz godina spada pod deficitarno zanimanje.

”Konstantno raspisujemo natječaje za zapošljavanje, znači primamo mlade ljude, ali dodatno radimo i na tome da ih privučemo na način da tijekom njihovog školovanja i prakse dodatno im se posvećujemo.”, istaknula je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Rijeka Snježana Juričić, poše Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari